Ta hand om din katt

 

Har man skaffat sig en katt eller funderar på detta så finns det ett par saker som man bör ha i åtanke. Det är ett djur som du ska handskas med och det kräver en viss omvårdnad. En katt klarar sig inte på egen hand utan behöver regelbunden översyn, skötsel och vård.

Att en katt behöver mat och vatten är ju rätt så självklart. Man ska se till att det alltid finns tillgång till vatten som är färskt. Det gäller också att hålla koll på kattens vikt. Det gäller att ge anpassad mat så de varken går upp eller ner i vikt och inte får bristsjukdomar. Hos Supercat så hittar ni kvalitetsfoder anpassade för alla modeller av katter. Foder anpassat för dräktiga katter, för kattungar och andra katter kan beställas via nätet. torr- eller våtfoder är frågan? Vill du att din katt ska hålla vikten bättre så kan blötfoder passa bäst.

Det finns djurskyddsregler som säger att två gånger per dag så måste vi se till våra katter. Detta gäller vuxna och friska katter. Är det unga djur, gamla eller som är sjuk på något sätt behöver tillsyn oftare. När man är hemma så gäller det att man både aktiverar sitt husdjur och umgås med dessa så mycket som man har tid med. Under det att man socialiserar så kan man passa på att sköta om päls och klippa klor på sin katt. Detta ska göras regelbundet och det gäller att fån den är ung lära att hanteras på ett sätt som gör det enklare att klippa klor och borsta päls.